IRIS

Iris
Als u voor Iris als uw MfN Registermediator of job- en re-integratiecoach kiest,  werkt u samen met een vrouw die vol passie en oprechte betrokkenheid naar mensen, overtuigd is dat mensen altijd liever een goed relatie willen, dan een verstoorde.  Ook kiest u voor een professional die in haar werkwijze zowel de klant begeleidt naar het vooraf gestelde doel, maar daarbij ook de MfN regels volgt of de wet- en regelgeving zoals die geldt bij ziekteverzuim.

Om ook regionale bijdrage te leveren,  is Iris als vrijwilliger bij de buurtbemiddeling in Venlo actief .

Mens & Mediation
In arbeid staat het contact met en tussen mensen centraal. Als hier een verstoring in optreedt, heeft dat direct invloed op de relatie en daarmee ook op het werk, de afdeling en uiteindelijk de organisatie.

Bij zowel een medewerker die ziek is of waar een conflict speelt, is sprake van een verstoorde arbeidsrelatie. Deze overeenkomst, maar ook het totale verschil in aanpak, maakt het werk van Iris uitdagend en vraagt veel kennis, kunde en ervaring.

Job- en re-integratiecoach
Als job- en re-integratiecoach heeft Iris naast veel ervaring in spoor 2, spoor 3, outplacement en jobcoachtrajecten ook de nodige kennis opgedaan door het volgen van diverse opleidingen. Daarnaast werkt Iris voor diverse opdrachtgevers in de profit en non-profit omgeving zoals UWV.

Mediatorsfederatie Nederland (MfN)
Iris is in het kwaliteitsregister van de Mediatorsfederatie Nederland (MfN) opgenomen.  De titel MfN registermediator is een beschermde titel. Alleen registermedhttps://mfnregister.nl/iators die zijn erkend door het MfN en voldoen aan de gestelde eisen mogen deze titel gebruiken.Ze werkt volgens de gedragsregels voor MfN registermediators en valt onder de MfN Klachtenregelingen van het onafhankelijk Tuchtrecht.

Vereniging Arbeidsmediators (VAN)
Daarnaast is Iris lid van de Vereniging Arbeidsmediators Nederland (VAN). Dit is de enige echte beroepsvereniging voor arbeidsmediators in Nederland. Doelstelling van de VAN is de zichtbaarheid naar de markt, de krachtenbundeling van arbeidsmediators en de kwaliteit intensief op hoog peil te houden.

De Nederlandse Mediators Vereniging (NMv)
Iris is ook lid van de Nederlandse Mediatorsvereniging (NMv). De NMv behartigt de belangen van ruim 2.400 professionals en is daarmee de grootste beroepsvereniging voor mediators als het gaat om belangenbehartiging van mediators binnen de politiek en het bedrijfsleven. Netwerken, continue persoonlijke ontwikkeling, een betere rechtspositie van mediators en het vergroten van de markt voor mediation zijn de speerpunten van de NMv.