Jobcoaching

Bij jobcoaching begeleid ik de kandidaat en zijn/haar werkomgeving bij het succesvol ontwikkelen en behouden van zijn/haar functie. Wanneer er beperkingen in belastbaarheid aan de orde zijn, dan is het belangrijk dat de werkgever hierover geïnformeerd is en de juiste handvatten krijgen om zijn werknemer hierin goed te begeleiden.

Als jobcoach ben ik dan ook veel aan het werk met de leidinggevende van de kandidaat en de directe collega’s om ze te helpen inzicht te krijgen in hun collega en aan te geven wat wel en niet werkt in de samenwerking.

Met de kandidaat ben ik bezig om bijvoorbeeld de werkprocessen goed en duidelijk in te richten. Ik loop dan ook veel mee in het werk van de kandidaat, zodat ik een goed beeld krijg van wat iemand doet, maar ook precies kan zien waar het misgaat en waarom. Ik ben dus als jobcoach veel op de werkvloer aanwezig. Dat is – naar mijn mening – absoluut noodzakelijk om je kandidaat goed te kunnen begeleiden en laten ontwikkelen.

Werkwijze
Op basis van het arbeidscontract en de constracturen kan ik jobcoaching aanvragen bij het UWV. Deze toegekende uren verdeel ik over de jobcoachperiode, zodat ik regelmatig (1x per week/per 2 weken/per 3 weken) met de kandidaat contact heb, bijna altijd op de werkplek. Tijdens deze afspraken spreek ik ook altijd leidinggevende en/of collega’s.

Wil je graag een Jocoach traject met mij starten? Neem dan eerst contact op met je arbeidsdeskundige van het UWV. Bij akkoord, kunnen we dan vervolgens samen een intake inplannen om te kijken of we een klik hebben en kan ik het trajectplan indienen bij het UWV.