Spoor 2

1 jaar ziek en dan?
Bij 1 jaar ziekte van de medewerker, dient er een spoor 2 traject te worden opgestart, indien terugkeer in eigen werk op dat moment nog niet aan de orde is. Maximaal 6 weken naar het verstrijken van het eerste ziektejaar dient het spoor 2 traject werkelijk te zijn ingezet. je kunt ervoor kiezen om dit met een externe partij te doen.

In een spoor 2 traject gaat de coach met de werknemer op zoek naar een passende baan buiten de huidige werkgever (spoor 1). Daarnaast zorgt de coach dat – samen met de werknemer – de benodigde stappen worden gevolgd conform de richtlijnen van het UWV, zoals beschreven in de Werkwijzer Poortwachter.

Werkgevers en werknemers vinden een spoor 2 traject altijd spannend en kijken er vaak tegenop. Dit komt mede door de vaak onbekendheid met het onderwerp en de onwetendheid rondom de Wet Verbetering Poortwachter. Naast dat ik met de kandidaat op zoek ga naar een passende baan, informeer ik werkgever ook uitvoerig over welke juiste stappen te zetten conform de geldende wet- en regelgeving.

“Door medische problemen ben ik in het tweede spoor terecht gekomen. Ik had er nog nooit mee te maken gehad en weinig van gehoord. Er brak dus een hele spannende periode aan voor mij. Via mijn werk ben ik terecht gekomen bij Iris. Vanaf het eerste moment hadden we een klik en voelde ik me op mijn gemak bij haar. Iris was mijn grote steun en toeverlaat. Met al mijn vragen en gevoelens kon ik bij haar terecht. Samen zijn we stapje voor stapje het traject in gegaan. En alles werd me duidelijk uitgelegd. Mocht Iris ook altijd bellen of appen of mailen als ik vragen had. Samen hebben we gekeken naar een passende baan voor mij. Dit traject heb ik dus als heel positief ervaren. Iris had ook altijd alle tijd voor mij. Nu heb ik een andere baan gevonden en het bevalt me super goed. Ik kijk met een positief gevoel terug over de periode van het tweede spoor.”

Yvonne

Werkwijze
Als je meer wilt weten over het inzetten van een spoor 2 traject, neem dan contact met mij op via telefoon of mail. Vervolgens stuur ik je een offerte met het trajectplan en het opdrachtformulier. Zodra ik het getekende opdrachtformulier retour heb ontvangen, neem ik direct contact op met werknemer om te intake te plannen. Doel daarbij is de intake binnen 10 werkdagen na ontvangst van de opdracht te laten plaatsvinden.